In Chemelot, in Geleen, staat een verticale tuin. Tien jaar geleden heeft Norbert van Vertical Gardens deze wand aangelegd. The Greener Good werkt al enige tijd samen met Norbert op een aantal nieuwe verticale wanden, maar af en toe ook voor het onderhoud van bestaande wanden. Dit was er zo een.

Waar bestaat het groenonderhoud uit?

Stap 1 is snoeien. Veel planten zijn door de grote hoeveelheid licht heel groot geworden. Zo groot dat ze veel licht wegvangen voor andere planten, die het daardoor niet overleven. Om de diversiteit van planten in stnd te houden zetten we er dus de schaar in.

Stap 2 is het bijvullen van de wand met verse, mineraalrijke grond.

Vervolgens kijk je naar het voorlopige resultaat. De wand oogt al frisser en gezonder, maar nu komt de esthetiek om de hoek kijken. Bij een dergelijke onderhoudsbeurt nemen we een aantal karren vol met planten mee. Sommige soorten om aan te vullen, andere om te vervangen. Zo blijft de wand in beweging en zal het nooit saai worden om naar te kijken.

Tot slot ruimen we alles op en vegen we de vloer aan. 30 zakken vol met bladmateriaal en een paar uur verder rijden we weer terug naar huis.