Gemeente Leiden heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en vergroening. En wie haar visie succesvol wilt verspreiden, wil zelf natuurlijk een goed voorbeeld zijn. Daarom zijn sinds kort op het Stadhuis twee weelderige groene wanden te bewonderen.

Het is bekend dat planten een positief effect hebben op mensen. In een groen kantoor voelen veel mensen zich energieker en gezonder. Daarnaast is er een verband tussen een groene gezonde werkplek enerzijds, en verlaagde werkstress en  verhoogde productiviteit anderzijds.

Reden genoeg om op de werkkamers van wethouders Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie & Cultuur) en  Martine Leewis (Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte) twee Wilde Wanden te installeren. Deze mobiele groene plantenwanden zorgen voor een natuurlijk & gezond kantoor, waar het fijn werken is. De Greenful Office producten worden gemaakt door de Leidse onderneming The Greener Good, dat met duurzame producten kantoren gezond en levendig maakt.

Wethouder van Delft: “De Greenful Divider is een mooi Leids duurzaam product. Ik ondersteun dit soort initiatieven graag en ben benieuwd naar de reacties die ik erop ga krijgen”.